'Kabinet staat winkelen op afspraak toe'

 

Update: Winkelen op afspraak toegestaan, avondklok verlengd tot 15 maart

Het kabinet geeft winkeliers vanaf volgende week meer ruimte. Winkelen op afspraak wordt dan mogelijk, melden diverse media op basis van bronnen in Den Haag. Het is nog niet duidelijk hoeveel klanten tegelijk naar binnen mogen.

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven om 19.00 uur een persconferentie. Ze zullen dan vertellen hoe het verdergaat na 2 maart, de dag dat de huidige lockdown afloopt.

Intussen dreigen steeds meer winkeliers volgende week hoe dan ook hun deuren te openen, weet brancheorganisatie INretail. Er komen onder meer geluiden uit het westen van het land, uit Winterswijk en vorige week al uit Klazienaveen. "Je merkt in het hele land dat ondernemers echt met de rug tegen de muur staan", zegt een woordvoerder tegen RetailNews. "Ze zien geen andere weg dan het machteloze gevoel te uiten van 'ik moet openen'. Het is heel spannend wat er om zeven uur bekendgemaakt gaat worden."

INretail ziet weinig in winkelen op afspraak. De brancheorganisatie wil dat de winkels helemaal opengaan. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit veilig te organiseren is", aldus de woordvoerder. "Dat hebben we immers al bewezen in die acht á negen maanden tot de verplichte winkelsluiting." Bovendien zijn de winkels in onder meer België en Frankrijk gewoon open, benadrukt de woordvoerder.

Reacties 4


Joost Kriek 23 feb, 16:44

Die foto van de Koopgoot laat precies zien dat winkelen op afspraak maar een zeer beperkte oplossing is. Zit je boven de 120.000 huur en moet je het doen met 4 klanten per uur. Neemt niet weg dat het voor andere winkels wel een grote stap naar voren is.


Riva Berkenbosch 23 feb, 23:02

De winkels sluiten in december, kort voor de kerst, is krankjorum. Een volkomen zinloze maatregel ingevoerd door de machtswelluste politici in Den Haag, bedoeld om zoveel mogelijk ondernemers en kerstshoppers te frustreren. Funshoppen, dat kan natuurlijk niet. Stel je voor dat mensen nog ergens plezier aan beleven. En dan de financiële gevolgen voor de winkeliers, daar heeft het kabinet Rutte geen boodschap aan. Deze politici hoeven zelf geen euro van hun dikke salaris in te leveren, maar verbieden winkeliers wel om geld te verdienen en sturen aan op faillissementen. Dit hele beleid is waanzin. Je mag niet naar een boekenwinkel of kledingwinkel, maar je mag wel naar een drukke Albert Heijn. En slijterijen zijn blijkbaar essentieel want deze mogen open zijn, maar je kunt geen schoenen of ondergoed kopen. Wat een prioriteiten! Overvolle treinen is kennelijk geen probleem. Maar winkelen is opeens " gevaarlijk." Dit hele kabinet heeft zijn geloofwaardigheid verloren en kan beter van het politieke toneel verdwijnen. De bevolking is nu echt klaar met het corona sprookje.


Diaan Rijnhart 23 feb, 23:41

Die oedlullen in de kabinet sporen niet ze helpen de hele economie naar de verdommenis .
En winkelen op afspraak wat denken ze nou je heb niet met kleine kinderen te maken ,je heb volwassenen te maken .
Het woordje griep komt nergens meer voor je hoort nu alleen naar corona
En vaccinaties alle landen injecteren miljoenen. Die lopen natuurlijk weer voor en Nederland loopt weer achter met alles en bij verschillende landen is alles weer open daar mag Nederland puntje aan zuigen !!!!!!


Nanette v Karspel 24 feb, 20:21

Wie gelooft überhaupt nog in dit kabinet ?!? Gooi die handel open! Massaal!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!