Winkelen op afspraak toegestaan, avondklok verlengd tot 15 maart

Winkelen op afspraak toegestaan, avondklok verlengd tot 15 maart

Winkelen op afspraak is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Dat vertelde demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie dinsdagavond. De avondklok wordt verlengd tot 15 maart. 

De meeste coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht, op enkele versoepelingen na. Zo mogen retailers vanaf 3 maart weer klanten ontvangen in hun winkels, zij het op afspraak. Klanten moeten zich minimaal vier uur vóór hun bezoek aanmelden en winkels mogen maximaal twee klanten tegelijk per verdieping ontvangen. In totaal mogen er maximaal zes klanten per uur langskomen, dus elke klant krijgt een tijdslot van minimaal tien minuten. 

De mondkapjesplicht en anderhalve meter afstand moeten daarbij in acht genomen worden, benadrukt Rutte. Met de maatregelen hoopt hij met name de kleine winkelier ‘meer lucht te geven’. “We beseffen dat winkelen op afspraak voor het grootwinkelbedrijf weinig soelaas biedt”, aldus Rutte. “Daarom zijn we met deze bedrijven in gesprek over welke aanvullende steun eventueel nodig is.”

Naast het toestaan van winkelen op afspraak worden contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan. Daarnaast heropenen het voortgezet onderwijs en het mbo (onder strenge voorwaarden) en worden buitensporten in groepen voor jongeren tot 27 jaar weer toegestaan.

'Water aan de lippen'
Rutte benadrukt dat de versoepelingen grote risico’s met zich meebrengen. Toch is ervoor gekozen om de teugels iets te laten vieren, omdat ‘de economische, sociale en psychologische gevolgen’ van de lockdown oplopen. “Horecaondernemers en winkeliers die het water aan de lippen staat, of daaroverheen. We kennen allemaal te veel voorbeelden”, aldus de demissionair premier. “Daar kunnen en willen we natuurlijk niet omheen.”

INretail liet eerder weten weinig te zien in winkelen op afspraak. De brancheorganisatie is van mening dat de winkels veilig open kunnen. 
 

Reacties 3


Ashwin Ramlal 23 feb, 22:23

Eerst was het blij maken met een dode mus, nu is het blij maken met een mus die op de IC ligt.

Is niks anders dan click en collect, je moet nog steeds 4 uur van tevoren reserveren, je betaalt hoge huur voor de pasanten, pasanten moet je aantrekken om naar winkel binnen te komen, met de regel van 4 uur werkt dat niet!!

Je haalt je kosten niet eruit, nogmaals dit gaat niet werken!!

Waarom kan het in Belgie wel en hier niet ( coronabesmettingen zijn niet gestegen)

Waarom kan je in supermarkt wel gewoon binnenlopen, in het openbaar vervoer wel gewoon binnenstappen (coronabesmettingen zijn niet gestegen)

Waarom bij de normale winkels wel? Ik begrijp de logica niet.

Overdag als de meeste mensen buiten zijn nemen de besmettingen niet toe, maar in de avond wanneer de meerderheid binnen zit, is de kans groot dat de besmettingen kunnen toenemen.

Ik begrijp de logica van de avondklok ook niet!

Zorgtoeslag affaire hebben ze 5 jaar erover gedaan om het te beoordelen, besluit avondklok hetzelfde dag ongeldig verklaard.

Allemaal heel krom, het is genoeg, want wij houden niet langer meer vol!!


Jan Van Merkel 24 feb, 12:48

Onbegrijpelijk, in de zin van het is niet te bevatten. Kruidvat en supermarkten daar mogen mensen zonder afspraak en onbeperkt verblijven maar niet essentiële winkels moet je op afspraak een tijdslot van 10 minuten inplannen. Kappers gaan weer open en zullen hun openingstijden extreem verruimen om afgelopen maanden in te halen. Kortom: gooi de winkels weer open met max aantal klanten per winkel.


Ashwin Ramlal 24 feb, 13:39

Je hebt gelijk, dat is ook logisch om de mensen toe te laten per m2.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!