Appdate: Deze planten sturen je een appje als ze dorst hebben

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Pokon, Chanel en Nibblr.

Pokon
Planten die je appen als ze water nodig hebben: het klinkt als een greep uit de verre toekomst of een scène uit een fantasyfilm, maar dankzij Pokon gebeurt het nu echt. Nou ja, ongeveer dan. Het merk voor plantenvoeding heeft 'Pokon Powerplanten' gelanceerd: planten rechtstreeks van de kweker die je appen als ze iets nodig hebben. Wie zo'n plant aanschaft kan gebruikmaken van de bijbehorende app. In die app krijg je een berichtje wanneer jouw plant water of voeding nodig heeft, zoals: “Hi! Je hebt het vast al gemerkt, maar in de winter heb ik liever een slok minder dan meer." of  “Hi! Je weet dat ik liever niet bij de verwarming sta, toch? Ik wil nog niet uitdrogen hoor!” Melissa Rutjes, Online Trade Marketeer bij Pokon, tegen

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Pokon, Chanel en Nibblr.

Pokon
Planten die je appen als ze water nodig hebben: het klinkt als een greep uit de verre toekomst of een scène uit een fantasyfilm, maar dankzij Pokon gebeurt het nu echt. Nou ja, ongeveer dan. Het merk voor plantenvoeding heeft 'Pokon Powerplanten' gelanceerd: planten rechtstreeks van de kweker die je appen als ze iets nodig hebben. Wie zo'n plant aanschaft kan gebruikmaken van de bijbehorende app. In die app krijg je een berichtje wanneer jouw plant water of voeding nodig heeft, zoals: “Hi! Je hebt het vast al gemerkt, maar in de winter heb ik liever een slok minder dan meer." of  “Hi! Je weet dat ik liever niet bij de verwarming sta, toch? Ik wil nog niet uitdrogen hoor!” Melissa Rutjes, Online Trade Marketeer bij Pokon, tegen MarketingTribune: "Met Pokon Powerplanten bieden wij een oplossing voor iedereen die wil genieten van levend groen in zijn of haar interieur, maar wat hulp nodig heeft bij de verzorging." Pokon is overigens niet de eerste die een app combineert met de aanschaf van een plant. Zo kunnen ook klanten van Plantsome hun planten registreren in de bijbehorende app en krijgen ook zij een melding wanneer hun plant bijvoorbeeld water nodig heeft.

Chanel
Hoewel Chanel alweer meer dan 110 jaar meegaat, is een beetje technologie het Franse modehuis niet vreemd. Zo heeft de luxeretailer deze week een app gelanceerd die gebruikmaakt van augmented reality, waarmee klanten elke kleur lipstick op kunnen sporen. Gebruikers kunnen een gezicht op televisie of op een foto scannen, waarna de zogeheten Lipscanner-app op zoek gaat naar de kleur lipstick die de persoon op de foto draagt - uiteraard binnen het assortiment van Chanel, dat bestaat uit zo’n vierhonderd verschillende kleurtinten. De app werkt niet alleen met foto’s van gezichten; ook elke andere kleur kan worden vertaald naar een bijpassende Chanel-lippenstift, bijvoorbeeld die van een tas of kledingstuk. Daarnaast kan de lipstick virtueel uitgeprobeerd worden op je eigen gezicht. 

Nibblr
Wordt eetplatform Nibblr een concurrent van maaltijdbezorgers als Thuisbezorgd.nl en Deliveroo? Het zou zomaar kunnen. Met de app was het al mogelijk om zelfgemaakte maaltijden aan te bieden en etentjes te organiseren voor mensen uit de buurt. Door de coronacrisis is er nu ook de optie om de maaltijden bij elkaar af te halen. "Toen de maatregelen maar bleven komen, de ene nog zwaarder dan de ander en het maximale aantal gasten dat mensen thuis mochten ontvangen steeds verder terugliep, hebben we besloten om ook afhaalmogelijkheden te gaan bieden", zegt medeoprichter Yannick Kampschöer daarover tegen de Ondernemer. "We wilden er juist nu zijn voor de duizenden gebruikers die maandelijks onze app gebruiken."

Laat je mailadres achter en lees dit artikel direct verder.
Ook ontvang je de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!