Bouwmarkten open voor winkelen op afspraak

Bouwmarkten open voor winkelen op afspraak

In tegenstelling tot IKEA gaan de bouwmarkten van Karwei en Gamma wel open voor winkelen op afspraak. "Mensen willen hun nieuwe laminaat of tegels toch in de winkel uitzoeken en niet online bestellen", zegt een woordvoerster tegen het AD.

Winkels mogen maximaal twee klanten per tien minuten ontvangen. Dat kan eigenlijk niet uit voor bouwmarkten. "Wij hebben winkels met een oppervlakte van 1500 tot 3000 vierkante meter. Dan is twee personen per tijdslot allesbehalve rendabel. Aan de andere kant weten we van onze klanten dat ze niets liever willen dan zelf hun gewenste materialen uitzoeken voor die nieuwe vloer, een tegelwand of behang in de slaapkamer. Dat soort zaken bestel je liever niet online."

Daarom gaan Gamma en Karwei vanaf 3 maart toch open. "We zijn van plan om de tijdsloten wat op te rekken, want we denken dat tien minuten per keer wat krap wordt. Iedereen wordt sowieso begeleid door een adviseur, zodat je snel naar de juiste locatie in de winkel wordt gebracht. Het is echt personal shopping."

 

Reacties 1


Hugo de Boer 1 mrt, 19:08

Intergamma pakt het dus verstandig aan, uitgaand van de huidige beperkingen.

Als er een personal shopper achter je aanloopt voel je nog meer druk om in de tijd die je is toegewezen is iets te kopen.

En de winkels zijn al open voor afhalen en de loonkosten voor een deel van het personeel hebben ze sowieso ook al (alles wat niet op een nul-uren-contract staat loopt sowieso door, open of niet).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!