Tientallen winkels Klazienaveen na uur weer dicht

De ongeveer zeventig winkels in Klazienaveen die dinsdag om 9.00 uur de deuren hadden geopend, zijn ruim een uur later weer dichtgegaan. De gemeente Emmen, waar het dorp onder valt, had ze een officiële waarschuwing gegeven.

De winkels gingen open uit onvrede over het coronabeleid van de overheid. Volgens de ondernemers dreigen ze kopje onder te gaan door het gebrek aan omzet. De steunmaatregelen en de aangekondigde versoepelingen, zoals vanaf woensdag winkelen op afspraak, zijn volgens hen ontoereikend.

Toen de gemeente met een officiële waarschuwing kwam, kozen de winkeliers eieren voor hun geld. Ze hadden geen zin in een boete van vierduizend euro. "We hebben een uurtje de tijd gehad om ons punt te maken", zegt voorzitter Harrie van der Velde van de ondernemersvereniging tegen RTV Drenthe. "Het is wat het is. Maar we hebben ons statement gemaakt."

Burgemeester Eric van Oosterhout zegt dat hij niet anders kon. "Ik kan de winkeliers in Klazienaveen niet meer toestaan dan ondernemers in andere plaatsen. Als zij de landelijke coronaregels overtreden, dan moet ik wel ingrijpen. De ondernemers zijn door ons aangesproken en hebben allemaal rond tien uur de deuren weer gesloten. Ik keur de actie niet goed, maar heb wel begrip voor de boodschap die ze hiermee over willen brengen."

Reacties 3


Leonard Van Liere 2 mrt, 10:55

Gelukkig maken de ondernemers niet de wet, corona-uitbraak door alle bewegingen kan vele kwetsbare inwoners treffen. Lak aan? De burgemeester is er voor alle burgers: dus optreden. Je zult maar (dood)ziek naar het ziekenhuis moeten. Geduld en vaccins, het is niet anders en geldt voor iedereen


Bram Quist 2 mrt, 12:29

@ Leonard van Liere, Van reisbewegingen krijg je geen corona. Bovendien is er door de ondernemers zelf opgeroepen niet naar de winkels te komen, omdat deze winkelopening van slechts 1 dag niet bedoeld is als opstand, maar als statement. Vergelijk het dus maar met het opzetten van de terrassen door de horecaondernemers.

Klazienaveen heeft 12.000 inwoners. Er lopen 100.000 besmettelijken rond in heel ons land. Vertel jij maar eens hoe groot de kans is dat vandaag 1 persoon besmet raakt in Klazienaveen door deze openstelling. Je moet niet teveel overdrijven.


Otto Van Haarlem 2 mrt, 19:41

Toch even nieuwsgierig: wat doet u voor de kost Leonard Van Liere?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!