De ongeveer zeventig winkeliers in Klazienaveen die dinsdag hun deuren openden uit onvrede over het coronabeleid, hebben naar eigen zeggen goede zaken gedaan. Overal zijn spullen verkocht, zegt voorzitter van winkeliersvereniging Klazienaveen Centrum Harrie van der Velde tegen het ANP.

Toen de winkels dinsdag om 9.00 uur hun deuren openden, stonden er al klanten op de stoep. Ruim een uur later kregen de winkeliers een officiële waarschuwing van de gemeente Emmen, waarna ze hun zaak weer sloten. Hoeveel omzet er in totaal is gedraaid, is volgens Van der Velde nog niet te zeggen. Maar alle winkels hebben in elk geval iets verkocht.

“Het was hartverwarmend dat klanten de winkeliers echt een hart onder de riem wilden steken. Iedereen in het dorp is enthousiast”, aldus Van der Velde tegen het ANP. De voorzitter zegt tevreden te zijn over de actie. “De brancheorganisatie deed niet genoeg om de nood onder de middenstand onder de aandacht te brengen. Dat is nu goed gelukt.”

De ondernemers openden dinsdag hun deuren omdat ze naar eigen zeggen kopje onder dreigen te gaan door het gebrek aan omzet. De steunmaatregelen en de aangekondigde versoepelingen, zoals winkelen op afspraak dat sinds woensdag is toegestaan, zijn volgens hen ontoereikend.