'Brussel keurt overname GrandVision deze maand goed'

De Europese Commissie keurt mogelijk deze maand al de overname van het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish goed. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Brussel zou akkoord zijn als zowel het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica als het Nederlandse GrandVision winkels in Europa afstoot. Daarmee zou er voldoende ruimte overblijven voor andere partijen.

Met de goedkeuring door de Europese Commissie zou een belangrijke horde zijn genomen, maar de overname is dan nog niet in kannen en kruiken. EssilorLuxottica en GrandVision ruziën al sinds de zomer. EssilorLuxottica is er niet over te spreken dat GrandVision tijdens de coronacrisis veel winkels tijdelijk heeft gesloten. Volgens EssilorLuxottica zijn daarmee de afspraken rond de overname geschonden.

De partijen zijn in juridische procedures verwikkeld. GrandVision zegt dat EssilorLuxottica zo de overnameprijs van 7,2 miljard omlaag probeert te krijgen. Mocht de overname afketsen, dan moet EssilorLuxottica vierhonderd miljoen betalen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!