Retailers kampen met voorraadproblemen

Retailers kampen met voorraadproblemen

Dat klanten door de coronacrisis veel thuiszitten, zien veel winkeliers terug in de vraag naar bijvoorbeeld werkplekken, bankstellen en nieuwe keukens. Het zorgt voor lange wachttijden of retailers die nee moeten verkopen, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf.

Bij IKEA is er met name vraag naar keukens, kasten en werkplekken. Het resulteert in problemen bij de bevoorrading en in het dc. "We werken al tientallen jaren intensief samen met onze leveranciers. Deze zitten over de hele wereld verspreid", legt een woordvoerder van de Zweedse woongigant uit. Door corona hebben veel leveranciers van IKEA een achterstand opgelopen in de productie. 

Volgens HEMA is er wereldwijd een tekort aan kaarsen. "Kaarsen zijn schaars. Dat is ook de reden dat we er niet mee stunten", zegt een woordvoerder van de warenhuisketen. Ook ziet HEMA een tekort aan containers om producten uit Azië naar Nederland te halen. "Veel containers staan vast in de haven, dat geldt eigenlijk voor de hele logistieke keten."

Discounter Action herkent zich niet in het geschetste beeld, terwijl ook de helft van wat deze retailer verkoopt uit Azië komt. "Onze hoofdinkopers geven aan dat alles wordt geleverd, dus we herkennen ons helemaal niet in de berichten over schaarste", aldus een woordvoerder, die benadrukt dat de winkels en magazijnen van Action 'bomvol' liggen.

Brancheorganisatie INretail stelt dat winkeliers verschillend met de voorraden zijn omgegaan. "Veel van afgelopen winterseizoen gaat of met hoge kortingen nu de deur uit of is opgeslagen om te bewaren voor volgend seizoen. Er is heel bewust ingekocht met ruimte om dit nieuwe seizoen tussentijds bij te kunnen kopen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!