'Fietsen niet aan te slepen door coronacrisis'

Door de coronacrisis is het aantal verkochte fietsen in Nederland flink gestegen. De omzet uit fietsverkopen groeide in 2020 met ruim dertig procent naar een recordbedrag van 1,65 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke RAI Vereniging en Bovag.

Daarmee is de omzet verdubbeld ten opzichte van het jaar 2010. In totaal werden er in 2020 bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht. De omzetstijging heeft ook te maken met de toegenomen populariteit van elektrische fietsen. Er werden zo’n 547 duizend e-bikes verkocht, een stijging van ruim dertig procent. Daarmee is ongeveer de helft van alle verkochte fietsen voorzien van elektrische trapondersteuning.  

Daarnaast blijkt dat tien procent van alle fietsen in 2020 via het internet werd gekocht. Drie jaar eerder was dat nog meer dan 23 procent. De daling zou onder meer te maken hebben met het feit dat traditionele internetverkopers steeds vaker inzetten op een combinatie van online en fysieke winkels.

Door de coronacrisis mijden veel reizigers het openbaar vervoer, worden vakanties vaker dicht bij huis gevierd en werd sporten in groepsverband meerdere keren aan banden gelegd. Dit alles heeft het afgelopen jaar bijgedragen aan de populariteit van fietsen. Door de wereldwijd gestegen vraag kan de levertijd van bepaalde fietsen en onderdelen langer zijn dan gebruikelijk.

Ook Accell, het moederbedrijf van Batavus, Sparta en Koga, heeft in 2020 flink geprofiteerd van de toegenomen vraag naar fietsen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de fabrikant vorige week publiceerde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!