Zalando groeit met een kwart en begint nieuwe jaar goed

Zalando heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een omzet van acht miljard euro. Dat komt neer op een groei van ruim 23 procent.

Het bruto handelsvolume van Zalando groeide met ruim dertig procent tot 10,7 miljard euro. De operationele winst (ebit) kwam uit op 420,8 miljoen euro. Dat komt neer op een winstmarge van 5,3 procent. Meer financiële resultaten over boekjaar 2020 worden later op dinsdag bekendgemaakt.

Zalando heeft verder de verwachtingen voor de financiële resultaten in 2021 opgeschroefd. Aanleiding is volgens de webwinkel de ‘buitengewoon sterke’ start van het jaar. Zo verkoopt Zalando in het eerste kwartaal al vijftig procent meer dan een jaar eerder, is nu de inschatting. Daardoor verbetert de prognose voor het hele boekjaar. De online modeverkoper rekent op 27 tot 32 procent groei van het bruto handelsvolume, wat neerkomt op 13,6 tot 14,1 miljard euro. 

De omzet zal met 24 tot 29 procent toenemen naar 9,9 à 10,3 miljard euro. Of de operationele winst toeneemt ten opzichte van afgelopen jaar is nog maar de vraag: Zalando rekent op een ebit van 350 tot 425 miljoen euro. 

Alle groeipercentages en bedragen zijn boven de eerdere verwachtingen. Zo ging Zalando eerder uit van 21 procent omzetgroei en een ebit van 361 miljoen euro dit jaar. De etailer laat verder nog weten dit jaar 350 tot vierhonderd miljoen euro te investeren in technologie en logistiek.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!