Leonidas: een op de tien Belgische winkels 'op de rode lijst'

Een op de tien Belgische winkels van chocolatier Leonidas wordt met sluiting bedreigd. Dat vertelt ceo Philippe de Selliers aan De Tijd

De keten verliest dit boekjaar, dat in juni afloopt, naar verwachting twintig procent omzet. In ‘toeristische winkels’ is de verkoop door de coronacrisis zelfs met negentig procent gedaald, aldus Selliers. “Daardoor staat vijf tot tien procent van onze vierhonderd winkels (in België, red.) op een rode lijst.”

De chocolatier houdt bijna al zijn winkels open, op enkele na. Bijvoorbeeld winkels op luchthavens, waarvoor het bedrijf vaak de hoogste huur moet betalen. “Ze kosten ons handenvol geld. Als het toerisme ook in de komende maanden op een laag pitje blijft, kunnen we niet anders dan winkels sluiten.”

Toch denkt Leonidas met een verwachte omzet van tachtig miljoen euro winstgevend te zijn, net als vorig boekjaar. “Al liepen we vorig jaar zo’n acht miljoen euro brutobedrijfswinst mis.” De keten heeft in totaal 1300 winkels in veertig landen. In Nederland heeft Leonidas zo’n driehonderd winkels en shop-in-shops. RetailTrends vroeg ceo Philippe de Selliers in augustus naar de stand van zaken: 'Meer dan vroeger zoekt de klant naar geluksmomenten'.

Reacties 1


Leonard Van Liere 16 mrt, 18:35

Meer dan vroeger zoekt de klant naar geluksmomenten.......... teiltje graag!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!