Scotch & Soda opent wereldwijd winkels en shop-in-shops

Scotch & Soda opent wereldwijd winkels en shop-in-shops

Scotch & Soda opent het komende halfjaar wereldwijd vijftien nieuwe winkels en twaalf shop-in-shops. Daarnaast heeft het in Amsterdam gevestigde modemerk een nieuw logo gepresenteerd.

Dinsdag is een nieuwe winkel in Utrecht geopend. Donderdag komt er een vestiging in Mall of the Netherlands bij. Een week later gaat in Den Bosch 's werelds grootste flagshipstore van het merk open. In Duitsland komt eind deze maand een nieuwe winkel in Hamburg, in augustus volgt een zaak in Konstanz. Verder zijn in Europa nieuwe winkels gepland in Frankrijk, Polen en Oekraïne. Daarnaast komen er deze maand drie shop-in-shops bij Globus in Zwitserland, gevolgd door zeven shop-in-shops in warenhuizen van Åhléns in Zweden.

Scotch & Soda breidt ook uit in de Verenigde Staten. Nadat er in januari al twee winkels in Californië bij kwamen, strijkt het merk in september neer in de wijk Seaport in Boston. De komende weken wordt ook gewerkt aan extra locaties in Palo Alto, Charlotte en in winkelcentrum King of Prussia in Pennsylvania.

(Het nieuwe logo)

Ook in het Midden-Oosten komen er winkels bij. Zo maakt Scotch & Soda in april zijn debuut in Israël. Daarna volgen Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. In Azië-Pacific wordt in april een filiaal geopend in de Indiase stad Mumbai, India en begin oktober in het Australische Perth. Op dit moment heeft het merk 225 winkels en 161 shop-in-shops. Scotch & Soda opent in de lente ook nog nieuwe showrooms en kantoren in Shanghai en Milaan.

In de herfst van vorig jaar bleek dat eigenaar Sun Capital miljoenen euro's in Scotch & Soda stak om het door de coronacrisis te helpen. Ook leende het Amsterdamse bedrijf miljoenen bij banken met garanties van de overheid.

Foto boven: de winkel in Mall of the Netherlands

Reacties 2


Bert Gosenshuis 17 mrt, 10:30

Gefeliciteerd en heel veel succes.


Hans de Rooij 17 mrt, 10:41

Goed verhaal hoor. Neerlands trots.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!