INretail: persoonlijk faillissement dreigt voor duizenden winkeliers

INretail: persoonlijk faillissement dreigt voor duizenden winkeliers

Duizenden ondernemers met non-foodwinkels zitten in ‘een financiële wurggreep’ door de coronacrisis en voor velen dreigt daardoor een persoonlijk faillissement. Dat blijkt uit een recente peiling van INretail.

De brancheorganisatie roept het kabinet en de banken op om hulp te bieden, door het heropenen van de winkels en het bieden van meer coulance bij financieringsverzoeken. Op dit moment gebruikt 56 procent van de winkeliers eigen spaargeld om het hoofd boven water te houden, blijkt uit de peiling.

Meer dan de helft, 55 procent, van die ondernemers is persoonlijk aansprakelijk bij een faillissement, door de gekozen rechtsvorm (VoF of eenmanszaak) bij de oprichting. Alarmerend, vindt INretail. “Het horrorscenario van een golf aan persoonlijke faillissementen is reëel nu ondernemers met hun rug tegen de muur staan. Hulp van de overheid en meer coulance van banken is keihard nodig om te voorkomen dat ondernemers buiten hun schuld om straks jarenlang in de schuldsanering zitten.”

INretail pleit nog steeds voor het heropenen van de winkels, ook al werd dat verzoek onlangs afgewezen door de rechtbank in Den Haag. De organisatie zegt zich voor te bereiden op een hoger beroep. “Ondernemers moeten daarnaast zo snel mogelijk het geld krijgen waar ze recht op hebben van regelingen die nog steeds niet of niet honderd procent zijn uitgekeerd.” 

Reacties 1


Marian Stam 20 mrt, 19:57

Ben ook ondernemer en stem van m'n leven niet op de VVD! Nooit gedaan ook! Wat een onzin om te suggereren dat alle en alléén ondernemers dat doen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!