Bezorgstartup Gorillas haalt 240 miljoen euro op

De Berlijnse bezorgstartup Gorillas krijgt een kapitaalinjectie van 240 miljoen euro. Het bedrijf, dat in meerdere Nederlandse steden actief is, belooft boodschappen binnen tien minuten per fiets aan huis te leveren. 

De financieringsronde wordt geleid door Coatue Management, DST Global en Tencent. Gorillas zegt met de financiering Europa’s snelste unicorn (een startup die gewaardeerd wordt op minimaal één miljard dollar) te zijn geworden. De nieuwe investering wordt gebruikt om verder te groeien en vestigingen te openen ‘in meer dan tien landen en meer dan vijftig steden’. Zo wil het bedrijf onder meer uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Gorillas noemt zichzelf een ‘on-demand delivery startup die binnen tien minuten de gewenste producten van de winkelwagen naar de gewenste locatie van de gebruiker kan brengen’. Gebruikers van de Gorillas-app krijgen toegang tot ruim tweeduizend (essentiële) producten, tegen een bezorgtarief van 1,80 euro. 

De app van Gorillas is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland heeft de startup ‘micro-fulfilmentcenters’ in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen.
 

Reacties 2


Jeroen Fiers 26 mrt, 09:55

20 jaar na kozmo.com. Ben benieuwd. Die 1,8 euro bezorg fee gaat het verschil niet maken met 1 van de beste voorbeelden van de gekte tijdens de eerste dotcom bubble.


Bert Ysfogel 26 mrt, 15:12

Hoe gaat dit ooit winstgevend worden? Een (duur) logistiek centrum in de stad, bezorgers, orderpickers, ict, perzoneelszaken, recrutering, manager(s), fietsen, kleding etc etc. En dat allemaal voor € 1,80 en de opbrengst van een rugzak boodschappen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!