Blokker vreest leveringsproblemen door blokkade Suezkanaal

Blokker vreest problemen met de bevoorrading van zijn winkels als de blokkade van het Suezkanaal nog lang duurt. Dat meldt persbureau ANP. 

Het kanaal, dat tussen het vasteland van Afrika en het Egyptische schiereiland Sinaï ligt en een van de belangrijkste waterwegen ter wereld is, wordt al drie dagen geblokkeerd door een vastzittend containerschip. Op dit moment heeft Blokker nog grote voorraden vanwege de coronacrisis, maar als de blokkade nog lang duurt verwacht topman Michiel Witteveen dat de keten er ‘zeker last van gaat krijgen’. Zo zijn onder meer schepen geladen met spullen voor de winkels van Blokker, Intertoys en BCC (de andere dochterbedrijven van Mirage Retail Group) stil komen te liggen in het kanaal.

HEMA en Action laten aan De Telegraaf weten vooralsnog geen last te hebben van de blokkade. “Alle artikelen voor de komende weken zijn al op voorraad bij onze distributiecentra”, aldus een woordvoerder. “Onze logistiek is zodanig ingericht dat we korte disrupties goed kunnen opvangen.” De gevolgen op de langere termijn hangen af van de duur van de verstopping. “Daar kunnen we nu nog niet op vooruitlopen, maar het zal alle bedrijven die gebruikmaken van vervoer via zeevracht raken.”
 

Reacties 1


J.A. Brouwer 29 mrt, 10:19

Luchtvaart maatschappijen, die hun vliegtuigen aan de grond hebben staan, zijn mogelijk bereid voor concurrerende prijzen containers te vervoeren. "invliegen" Het zet de rederijen weer met hun beide benen op de grond, na de absurde prijsverhogingen van 200% tot 300%.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!