Schoenen- en kledingketen Bristol is door de lockdowns in de Benelux genoodzaakt het hoofdkantoor in Nederland af te bouwen en tien winkels te sluiten. Dat vertelt ceo Elise Vanaudenhove tegen De Telegraaf.

Het betreft vooral winkels waar de retailer geen rendement haalt. "Verder zijn we continu in discussie met onze verhuurders om de huren te halveren. Maar als we er niet uitkomen op een bepaalde locatie zullen we ook daar vertrekken", legt Vanaudenhove uit. "Het is elke dag opnieuw evalueren en dat blijven we de komende twee tot drie jaar doen."

Het winkelen op afspraak en click & collect helpen niet voldoende, al komen de verkopen wel enigszins op gang na de versoepeling van de maatregelen twee weken terug. "Twee weken geleden zaten we op veertig procent van de normale omzet, afgelopen week was dat vijftig procent. We moeten iedere keer een manier vinden om te overleven, maar op een gegeven moment knapt het."

Bristol heeft 240 filialen in de Benelux en 800 werknemers in Nederland. Op het hoofdkantoor in België werken 250 man. De winkelsluitingen leiden niet tot gedwongen ontslagen, ook zit er geen reorganisatie aan te komen. "Nee, daar is geen sprake van. We hebben al onze werknemers keihard nodig en proberen ze vooral zo gemotiveerd mogelijk te houden."