Bristol bouwt hoofdkantoor Nederland af en sluit winkels

Bristol bouwt hoofdkantoor Nederland af en sluit winkels

Schoenen- en kledingketen Bristol is door de lockdowns in de Benelux genoodzaakt het hoofdkantoor in Nederland af te bouwen en tien winkels te sluiten. Dat vertelt ceo Elise Vanaudenhove tegen De Telegraaf.

Het betreft vooral winkels waar de retailer geen rendement haalt. "Verder zijn we continu in discussie met onze verhuurders om de huren te halveren. Maar als we er niet uitkomen op een bepaalde locatie zullen we ook daar vertrekken", legt Vanaudenhove uit. "Het is elke dag opnieuw evalueren en dat blijven we de komende twee tot drie jaar doen."

Het winkelen op afspraak en click & collect helpen niet voldoende, al komen de verkopen wel enigszins op gang na de versoepeling van de maatregelen twee weken terug. "Twee weken geleden zaten we op veertig procent van de normale omzet, afgelopen week was dat vijftig procent. We moeten iedere keer een manier vinden om te overleven, maar op een gegeven moment knapt het."

Bristol heeft 240 filialen in de Benelux en 800 werknemers in Nederland. Op het hoofdkantoor in België werken 250 man. De winkelsluitingen leiden niet tot gedwongen ontslagen, ook zit er geen reorganisatie aan te komen. "Nee, daar is geen sprake van. We hebben al onze werknemers keihard nodig en proberen ze vooral zo gemotiveerd mogelijk te houden."

Reacties 13


Alex Emper 30 mrt, 12:09

250 medewerkers op het hoofdkantoor en maar 800 in 240 filialen? Volgens mij is die verhouding behoorlijk scheef.


Alex leest niet 30 mrt, 13:29

Alex, dat staat er niet.


Jan de Reus 30 mrt, 14:54

800 in Nederland..........


Ben Leeflang 30 mrt, 18:23

Zolang de manager blijft roken voor de deur, men niet innovatief is als organisatie. Gaat het schip snel zinken.

Troosteloos zooitje


Jan Strijbis 30 mrt, 18:25

Personeel in Doetinchem is zeker gemotiveerd, ze hebben heel veel lol met alle bordspelletjes en kaartspellen die ze spelen! Chapeau


Jos Vanbergen 30 mrt, 19:56

In Nederland zijn de statuten anders dan in België. In België staan zelfstandige gerantes . In Nederland moeten de mensen voor de firma werken . De wetgeving is niet overal gelijk eh


Joyce Soetens 30 mrt, 20:17

Dordrecht zeer tevreden!!!


Peter Vleister 30 mrt, 22:14

Als je 10 winkels sluit en het hoofdkantoor afbouwt dan gaan automatisch banen verloren. Troosteloze winkels, dito personeel maar vooral heel slecht management. Brrrrr... 1 tip ! Niet tekenen vóór ontslag want mevrouw geeft zwart op wit in dit artikel de garantie dat er geen banen verloren gaan. Slaap zacht.


Joost Kriek 31 mrt, 22:43

Toch logisch dat click & collect en kopen op afspraak bij dit soort goedkope winkels niet werkt. Voor die winkels moet je het hebben van massa, met die paar mensen die per uur mogen komen red je het niet.


Cees Vermeulen 1 apr, 21:21

Er zijn er vorige week al weer tien mensen ontslagen die in vaste dienst waren....dus er wordt keihard gelogen...


Dick Van der Brink 2 apr, 07:37

Je leest wederom niet het juiste verhaal. Als Cees de waarheid spreekt dan liegt de CEO van dit bedrijf. Ik zou minimaal 2 jaarsalarissen eisen bij gedwongen vetrek. Mevrouw heeft blijkbaar extra centjes opgehaald want wat heel ziek is. Is dat men wel nieuwe winkels opent/verbouwd maar blijkbaar dus gelijktijdig personeel in NL op straat zet.... Zet je mensen nu op 1 ipv geld te verkwanselen aan die lelijke winkels. Dat is pas leiderschap en scheelt de NL ww heel veel geld.


Wendy Teeuwen 6 apr, 23:15

1 grote leugen dat er geen banen verloren zijn gegaan naar aanleiding van de lockdown. Het word niet op deze manier verteld aan de werknemers die zijn ontslagen maar het komt er blijkbaar wel op neer.


Tineke Vam neure horstman 9 apr, 09:50

Fijn dst bristol weer terug is
Heb er 18 jaar gewekt dat de winkel nog op de Damstraat was..
Heel goed gewerkt was vaste cassiere...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!