Groenteketen Goudreinet zoekt groei binnen marktgebied

Goudreinet heeft niet de ambitie om een landelijke winkelketen te worden. “Je kunt wel naar Den Helder of Maastricht gaan, maar dat is niet efficiënt werken”, zegt mede-eigenaar Frank van Ravenswaaij tegenover RetailTrends.

De familie van Ravenswaaij heeft momenteel 46 groente- en fruitwinkels onder de vlag van Goudreinet en Fruitcompany. Die bevinden zich allemaal in de strook Rotterdam-Zwolle en dat is waar ook de groeikansen nog liggen. “Het moet logistiek wel goed te organiseren zijn, we moeten winkels vanuit de groothandel in Veenendaal kunnen beleveren”, zegt Van Ravenswaaij. Meer winkels is volgens hem geen doel op zich. “We houden wel onze ogen open voor mogelijkheden.”

Goudreinet is sinds kort voorzichtig begonnen met e-commerce. Afhalen van bestellingen in de winkel kan, bezorgen gebeurt nog niet. Van Ravenswaaij sluit niet uit dat dat op een later moment wel gebeurt om doelgroepen buiten het marktgebied te bereiken. “Die hoef je dan niet per se vanuit de winkel te bedienen, dat zou ook vanuit de groothandel kunnen.”

Goudreinet is een van de weinige groentezaken met tientallen winkels verspreid over het land. Hoe doen ze dat en wat kan de groenteboer vandaag de dag nog beginnen tegen de supermarkt? Lees hier het hele interview.


 

Gerelateerde artikelen


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!