Nike naar de rechter om satansschoenen van rapper Lil Nas X

Sportmerk Nike stapt naar de rechter om de bewerkte Nike Air Max-sneakers die rapper Lil Nas X heeft uitgebracht. Daarvoor heeft Nike MSCHF Product Studio - de fabrikant van de zogeheten Satan Sneakers - aangeklaagd.

Afgelopen maandag lanceerde rapper Lil Nas X (bekend van het nummer Old Town Road) 666 paar van zijn Satan Shoes. De sneakers zorgden voor ophef, omdat er niet alleen een druppel menselijk bloed in verwerkt zou zijn, ook staat er een Bijbeltekst over satan op de schoen en is de onderkant van de zool voorzien van een pentagram. De sneakers gingen voor 1018 dollar over de toonbank en waren binnen een minuut uitverkocht. 

Voor het ontwerp is een klassieke Nike Air Max uit 1997 gebruikt. Daardoor werd aangenomen dat Nike samenwerkte met de rapper voor de totstandkoming van de controversiële sneakers. Dat bleek echter niet het geval. "We hebben geen enkele relatie met Lil Nas X en zijn op geen enkele wijze verbonden met dit project", laat het sportmerk weten. 

Volgens Nike maakt producent MSCHF Product Studio inbreuk op het merkrecht van Nike, door niet alleen model maar ook het logo - de Nike-Swoosh - na te maken. Daarom eist het sportmerk een schadevergoeding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!