EssilorLuxottica haalt bakzeil bij de rechter

De Frans-Italiaanse brillenreus EssilorLuxottica mag de bedrijfsinformatie van overnamekandidaat GrandVision niet inzien. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag in hoger beroep besloten. 

EssilorLuxottica had de informatie graag willen inzien om daarmee onder de overname van het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish uit te komen. Het hof stelt de brillengigant echter in het ongelijk. Wat meespeelt in het oordeel is dat beide partijen eerder al het geschil aan arbitrage onderwierpen. Met die procedure is gedeeltelijk al inzage gegeven in de bedrijfsinformatie. Daardoor heeft EssilorLuxottica het gerechtshof dinsdag niet kunnen overtuigen nog een rechtmatig belang te hebben bij de inzage van de stukken.

GrandVision moest vorig jaar door de coronapandemie noodgedwongen zijn deuren sluiten en greep in om zijn financiële schade te beperken. Volgens EssilorLuxottica heeft GrandVision daarmee het bedrijf anders hebben gerund dan gebruikelijk, wat een schending is van het koopcontract. Indien dat het geval is, mag het Frans-Italiaanse bedrijf van de overname afzien zonder daarvoor de boete van 400 miljoen euro te betalen. GrandVision en diens eigenaar HAL vermoeden dat EssilorLuxottica de rechtszaken alleen gebruikt om de overnamesom naar beneden te krijgen.

De Europese Commissie heeft vorige maand dat de overname van GrandVision door EssilorLuxottica goedgekeurd, mits GrandVision Eye Wish en GrandOptical verkoopt. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!