Vinted-topman: 'Hopelijk komende jaren nog geen winst'

Vinted, een app voor tweedehandskleding, is nog niet winstgevend. Volgens topman Thomas Plantenga is dat een keuze: er wordt bewust ingezet op groei. Dat zegt hij in het aprilnummer van RetailTrends.

"We zitten nu in een fase waarin we groeien, naar meer landen en dieper in verschillende categorieën kleding. En we investeren ontzettend veel in veiligheid", vertelt de Nederlander. "Als het logisch is om ergens in te investeren, dan gaan we in de min. Dat doen we alleen als we denken dat het later veel meer op gaat leveren. We zijn niet ontzettend verlieslatend, maar we draaien wel verlies."

Plantenga heeft niet met potlood genoteerd wanneer hij wel winst zou willen maken. "Hoe meer succes, hoe langer we rond de nul of onder de nul blijven draaien. We zijn dus erg op ons gemak als we niet winstgevend zijn en ik hoop dat het nog een paar jaar zo blijft."

Lees hier het interview met Thomas Plantenga. Nog geen member, kijk dan hier.

Reacties 2


Annelies van der rijt 13 apr, 09:57

wat een leugens zeg, op verkoper zn rug miliardair worden en dan zeggen dt je verlies maakt. vanaf 0,75 cent betalen om een artikel te kopen.


Niels K 13 apr, 17:42

Dat is ondernemen hè, zo steekt de economie in elkaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!