Kruidvat verdubbelt capaciteit distributiecentrum

Kruidvat verdubbelt capaciteit distributiecentrum

A.S Watson, het moederbedrijf van de drogisterijen Kruidvat en Trekpleister, heeft de capaciteit van zijn e-fulfilmentcenter in Ede 'ruim verdubbeld' na verbouwing. Zo hoopt de retailer te voldoen aan de sterke groei van onlinebestellingen. 

De nieuwe locatie biedt ruimte voor de verwerking van tienduizend producten op ruim zeventigduizend pick-locaties. Op piekdagen zegt de retailer meer dan 35 vrachtwagens vol met pakketten af te kunnen voeren. 

"In de afgelopen jaren heeft de drogisterijketen het aantal onlinebestellingen telkens met ruim vijftig procent zien groeien. Deze forse groei was aanleiding om ons distributiecentrum in Ede flink op te schalen", vertelt Yvette Heijwegen, directeur supply chain bij A.S. Watson.

Niet alleen is er extra ruimte in het dc gecreëerd, ook zijn er twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. Met een elektronisch oog herkennen de robots artikelen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op de transportband worden gezet. Ondanks de automatisering van het dc blijft het aantal medewerkers in het center groeien.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!