'Ahold Delhaize deelde geen coronaboetes aan leveranciers uit'

Albert Heijn heeft geen boetes uitgedeeld aan leveranciers die door de coronapandemie producten niet konden leveren. Dat zei Ahold Delhaize-topman Frans Muller tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, meldt het FD.

In nieuwe leveringsvoorwaarden van de supermarktketen staat dat leveranciers zich bij epidemieën of pandemieën niet kunnen beroepen op overmacht. De boete kan oplopen tot tachtig procent van de orderwaarde als er minder is geleverd dan afgesproken. Muller zei tegen de aandeelhouders dat niet daar dat middel is gegrepen. Uit coulance, legde een woordvoerder later uit.

Een meerderheid van de aandeelhouders ging akkoord met de hogere beloning voor de top van Ahold. Zo ontvangt Muller over 2020 zes miljoen euro, 1,6 miljoen meer dan over 2019. Twintig procent van de aandeelhouders stemde tegen.

Reacties 6


Jan De Vries 15 apr, 10:14

Dus de topman krijgt ongeveer 15% erbij en de medewerkers wachten nog steeds op hun nieuwe CAO met een salarisverhoging van misschien 2,5%. TOP AH wat een mooie waardering voor je mensen!


Arie Feenstra 15 apr, 11:51

De maatschappij is aan zet, BOYCOT AHOLD!!


Gerard van Gummigalgen 15 apr, 18:44

Ahold moet zich kapot schamen! Moeilijk doen over loonsverhoging voor het personeel terwijl je record-omzetten draait, maar wel een forse loonsverhoging voor het baasje. Schande!


Henk Hendriks 16 apr, 09:51

5 x CAO-onderhandelingen afgebroken door ondermeer "Corona", zogenaamd en dit kan in een keer doorgedrukt worden. En dan maar zeggen, we doen alles voor het personeel. Schandalig.


Cees Van Vliet 16 apr, 10:33

Jumbo is geen haar beter, zij zetten 600 man buiten de poort en de Familie van Eerd maar vette biefstukken eten.


Clemens Neelen 16 apr, 12:58

CEO’s staan volledig buiten de maatschappij, hebben absoluut niet door wat er in de samenleving gebeurt.
Een prestatie voor supermarkten, hoge omzetten in 2020, laat me niet lachen. Gewoon aan de goede kant van de pandemie.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!