Bezos: Amazon moet personeel beter behandelen

Amazon moet meer oog hebben voor het welzijn van zijn personeel. Dat schrijft oprichter Jeff Bezos in zijn laatste brief aan de aandeelhouders. Bezos wordt later dit jaar als ceo opgevolgd door Andy Jassy.

"Ik denk dat we het voor werknemers beter moeten doen", schrijft Bezos. Hij refereert aan een poging van medewerkers in een distributiecentrum in Bessemer in de staat Alabama om zich bij een vakbond aan te sluiten. De meerderheid stemde tegen. Voor Bezos is dat weliswaar een bewijs dat Amazon een sterke directe relatie heeft met het personeel, 'maar het is met ook duidelijk dat we een betere visie moeten hebben over hoe we waarde creëren voor onze werknemers'.

Bezos benadrukt wel dat de situatie bij Amazon niet zo slecht is als sommige nieuwsberichten doen voorkomen. "Onze werknemers worden soms neergezet als desperate souls en robots. Dat klopt niet." Uit onderzoeken van Amazon onder het personeel in distributiecentra blijkt volgens Bezos dat 94 procent van hen vrienden zou aanraden om bij Amazon te komen werken.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!