Albert Heijn start bezorging met elektrische busjes

Albert Heijn bezorgt vanaf deze donderdag zijn boodschappen in Amersfoort met Light Electronic Vehicles (LEV). De minibusjes zijn onderdeel van Albert Heijns doel om in 2025 emissievrij boodschappen te bezorgen in de binnensteden.

Binnen twee jaar moeten de elektrische busjes door heel Nederland rijden. De LEV-busjes zijn 1,40 meter breed en hebben een actieradius van 130 kilometer. In een busje kunnen 36 kratten of koelboxen tegelijk. De maximale snelheid is 65 kilometer per uur.

Nu rijden er twee LEV's in Amersfoort, in juni moeten dat er veertien zijn. In Breda test de supermarkt ondertussen met verschillende elektrische cargobikes voor de bezorging van boodschappen. In een cargobike kunnen twintig kratten of koelboxen. 

"Steeds meer mensen laten hun boodschappen thuis bezorgen. Het afgelopen jaar al helemaal. Dat zorgt ook voor meer verkeer van onze bezorgauto's. Daarom kijken we continu of dit stiller en milieuvriendelijker kan en testen we daarmee ook volop", zegt directeur e-commerce Philip Padberg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!