Consumentenbond: 'Laagsteprijsgarantie is onzin'

De laagsteprijsgarantie bij onder meer elektronicazaken en supermarkten zijn meestal onzin. Dat concludeerde de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. De garanties kennen te veel beperkingen of voorwaarden of zijn ronduit onwaar. 

Acht supermarkten claimen de allergoedkoopste te zijn. Dat klopt niet, want de uitkomst van de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond laat zien dat geen enkele supermarkt over de hele linie het goedkoopst is. Om de claims te rechtvaardigen gebruiken supermarkten verouderde prijsonderzoeken van de Consumentenbond.

Bij Kamera-Express worden acties uitgesloten van de laagsteprijsgarantie. Ook eist de retailer dat de concurrent een fysieke winkel heeft en aangesloten is bij de Thuiswinkel Waarborg, een keurmerk voor webwinkels. Dat maakt de claim volgens de Consumentenbond onzinnig. Bij winkelketen Babydump is de garantie ronduit gelogen. Bij het elders vinden van een goedkoper autostoeltje, weigert Babydump de prijs online aan te passen is de ervaring van de onderzoekers.

De Consumentenbond wil dat retailers stoppen met het gebruik van laagsteprijsgaranties. De bevindingen van het onderzoek zijn ook gedeeld met de Autoriteit Consument en Markt. Supermarkten Dirk van den Broek en Hoogvliet zeggen toe te stoppen met de onterechte verwijzingen naar de verouderde prijspeilingen. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!