Daniel Ropers commissaris bij Bever

Daniel Ropers commissaris bij Bever

A.S. Adventure, het moederbedrijf van Bever, heeft officieel een overeenkomst gesloten voor de geplande herstructurering. Tegelijkertijd verwelkomt het bedrijf twee nieuwe commissarissen, onder wie voormalig bol.com-topman Daniel Ropers.

A.S. Adventure begon in de herfst al met gesprekken over een financiële herstructurering, nu zijn die afgrond. De groep waar onder meer de Nederlandse buitensportketen Bever onder valt maakt van de gelegenheid gebruik de raad van commissarissen uit te breiden. Naast Ropers treedt ook Robert Bensoussan, ex-ceo van L.K. Bennett en Jimmy Choo, toe als commissaris. 

Door de financiële herstructurering, die in maart al naar buiten kwam, hebben de banken een belang in de keten verworven. Het gaat om zo’n 45 procent: het merendeel van de aandelen en de besluitvorming blijft in handen van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners en het management. 

Ceo Frederic Hufkens van A.S. Adventure zei eerder al dat door de nieuwe belangenverdeling operationeel niets verandert. “Deze financiële procedure geeft de internationale groep extra slagkracht om de coronapandemie te trotseren, maar vooral ook om de voorziene groeistrategie verder uit te werken.” Hij spreekt van een toekomst waarin de winkels 'het hart van de organisatie blijven' en waarin de omnichannelstrategie 'nog verder wordt verfijnd'.

In ruil voor een aandeel in A.S. Adventure schelden de banken 85 miljoen aan schulden kwijt. Die bedroeg daarvóór zo'n 283 miljoen euro. Daarnaast ontvangt het bedrijf een kapitaalinjectie van 25 miljoen euro.

Bever is hard geraakt door de coronacrisis, maar volgens ceo Albert Scholte wel heel 2020 winstgevend gebleven. Het tijdelijk sluiten van de winkels noemt hij ‘een enorme domper’, maar volgens hem hebben door de pandemie veel mensen ontdekt hoe fijn het is om buiten te zijn. “Onze sterke omnichannelstrategie heeft er vervolgens aan bijgedragen dat al deze mensen aan Bever dachten om bijvoorbeeld wandel- of hardloopschoenen te kopen.”


Albert Scholte was onlangs te gast in de RetailTrends Podcast. Beluister het gesprek hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!