Sieraden- en horlogeverkoper Brandfield komt in Duitse handen

Sieraden- en horlogeverkoper Brandfield komt in Duitse handen

Het Groningse bedrijf Brandfield, dat via internet onder meer sieraden, horloges en tassen verkoopt, komt in Duitse handen. Het beursgenoteerde Fashionette wordt de nieuwe eigenaar.

Brandfield is dertien jaar geleden opgericht en is inmiddels actief in elf Europese landen. Het bedrijf, met zo'n honderd medewerkers, boekte afgelopen boekjaar een omzet van bijna 27 miljoen euro. In het lopende boekjaar, dat tot 1 juli loopt, is de omzet waarschijnlijk opgelopen tot veertig miljoen euro. Brandfield heeft ook twee fysieke winkels.

Het precieze overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar het ligt volgens de twee bedrijven in elk geval boven de tien miljoen. Huidig ceo en oprichter Sebastian Monteban zegt tegen RTV Noord dat hij niet op zoek was naar een koper, maar dat hij door Fashionette werd benaderd. Tijdens de gesprekken die volgden, bleek dat er veel synergie was tussen de bedrijven.

De overname vindt formeel per 1 juli plaats. Hoe de samenwerking of integratie er daarna uitziet, is nog niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!