Omzet Ahold Delhaize blijft stijgen, verwachting bijgesteld

Ahold Delhaize schrijft voor het eerste kwartaal van 2021 een netto-omzet van 18,1 miljard euro in de boeken. Een stijging van 5,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook stelt het concern zijn verwachtingen voor de rest van het jaar bij. 

In Europa bedroeg de omzetstijging 8,1 procent in het eerste kwartaal. Online steeg de omzet met 78,6 procent in Europa, waar dat in het laatste kwartaal van 2020 nog 73,4 procent was. Bij bol.com steeg de verkoop met 76,6 procent, tegen 69,6 procent groei in het vierde kwartaal van 2020. De verkoop van externe verkooppartners op het platform steeg met 101 procent. 

Voor de onlinetak van Ahold Delhaize verwacht ceo Frans Muller in 2021 een stijging van veertig procent te realiseren, in plaats van de eerder verwachte dertig procent. "Dat betekent dat in de Verenigde Staten een groei van zeventig procent gehaald moet worden in plaats van zestig procent. Ook houdt het in dat bol.com op zijn minst een netto online-omzet van 5,5 miljard euro moet draaien, versus een eerdere verwachting van vijf miljard", aldus Muller.

Verder verwacht Ahold Delhaize over heel 2021 een omzetgroei van 'tussen de tien en vijftien procent'. Eerder lag die verwachting onder de tien procent. Het concern vergelijkt de cijfers daarbij met die van 2019, aangezien dat een pre-coronajaar was dat ook bestond uit 52 weken, waar 2020 uit 53 weken bestond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!