Vinted haalt 250 miljoen euro op

Vinted heeft 250 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De app voor tweedehandskleding gebruikt het geld onder meer voor uitbreiding binnen en buiten Europa. Investeerders waarderen Vinted nu op 3,5 miljard euro.

De financieringsronde werd geleid door EQT Growth. Ook de vijf vorige hoofdinvesteerders deden mee. Vinted wil ook de gebruikerservaring verbeteren, onder meer op het gebied van veiligheid, betalingen en functies.

De groei zit er flink in bij Vinted. In de afgelopen twaalf maanden nam het personeelsbestand met 75 procent toe, tot ruim zevenhonderd medewerkers. De komende tijd wordt ook het kantoor in Berlijn uitgebreid, waar onder meer de productontwikkelingsteams zijn gevestigd.

Vinted, dat in 2019 al 128 miljoen ophaalde, is in 2008 opgericht in Litouwen. Het bedrijf is nu actief in dertien landen, onder meer in Nederland. Vinted heeft naar eigen zeggen ruim 45 miljoen gebruikers.

Het bedrijf wordt geleid door de Nederlander Thomas Plantenga. In het aprilnummer van RetailTrends zei hij dat Vinted nog geen winst maakt. Dat komt volgens hem doordat er wordt ingezet op groei. "Hoe meer succes, hoe langer we rond de nul of onder de nul blijven draaien. We zijn dus erg op ons gemak als we niet winstgevend zijn en ik hoop dat het nog een paar jaar zo blijft."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!