Action wil dit jaar 300 nieuwe winkels openen

Action wil dit jaar in Europa driehonderd nieuwe winkels openen. Dat staat in het jaarverslag van de Britse eigenaar 3i. Na de eerste vier maanden ligt de koopjesketen op koers.

Door de coronacrisis viel het aantal nieuwe winkels vorig jaar een stuk lager uit. Er kwamen er toen 164 bij, waar er in de drie jaar ervoor jaarlijks minimaal 230 werden geopend. Eind vorig jaar stond de teller op 1716 winkels, waarvan 395 in Nederland (+8).

Volgens de website van Action is het aantal winkels inmiddels opgelopen tot 1789. Italië was vorige maand het negende land waar de keten actief werd. Er werden twee winkels geopend in Vanzaghello en Turijn. Daar komen de komende weken nog zeker drie bij.

In Duitsland opende Action onlangs zijn honderdste winkel, meldt een woordvoerster. Dit jaar kwamen daar al meer dan tien filialen bij. In Frankrijk steeg het aantal winkels dit jaar al met dertig. Action opent daar binnenkort de zeshonderdste winkel. Ook in Polen groeit Action behoorlijk: daar kwamen er in de eerste maanden al vijftien bij. In Tsjechië zijn dit jaar twee winkels geopend en er volgen de komende weken meer.

In maart maakte 3i al bekend dat de omzet van Action vorig jaar met bijna negen procent toenam tot 5,6 miljard euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam uit op 609 miljoen euro, een stijging van ruim twaalf procent.

Action wil de komende jaren flink doorgroeien. De keten mikt op een omzet van negen miljard euro in 2023. Het aantal winkels moet dan rond de 2750 liggen en de keten wil dan in twaalf landen actief zijn. De ebitda zou dan meer dan een miljard moeten zijn.

Reacties 1


Annemieke Mink de vet 15 mei, 15:38

Wanneer een Action in Schoorl mooi dorp veel toeristen winkelcentrum die moet worden opgeknapt. Mogelijk heden denk ik.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!