Burgemeester: weinig te doen tegen overlast outlet Roermond

De burgemeester van Roermond zegt weinig te kunnen doen tegen de overlast die wordt veroorzaakt door koopjesjagers die de outlet in de stad willen bezoeken. Omwonenden willen dat de gemeente ingrijpt.

"Als er een maatregel is die het gedrag van de kooptoeristen kan veranderen, zou ik die meteen gebruiken. Maar die is er niet", zegt burgemeester Rianne Donders tegen 1Limburg. Ze wijst erop dat alle winkels in Nederland gewoon open mogen zijn en het Designer Outlet is daar geen uitzondering op.

Roermond werd tweede pinksterdag overspoeld door koopjesjagers. Er ontstond een verkeerschaos, mede door veel dagjestoeristen uit Duitsland. Het is ook op andere dagen soms erg druk, zegt de voorzitter van het Dorpscomité Leeuwen, een plaatsje met 1100 inwoners in de gemeente Roermond pal naast het outletcentrum. "Wij kunnen zelf op drukke momenten het dorp niet in of uit. Mensen zijn onvriendelijk en onze parkeerplekken worden gebruikt, vaak door auto's met buitenlandse kentekens."

De gemeente probeert, in samenwerking met de outlet, wel grip te krijgen op de toestroom van bezoekers. Dat gebeurt onder meer met het plaatsen van borden naast de toegangswegen. Daarop wordt gewaarschuwd voor de drukte en opgeroepen om vooral met feestdagen thuis te blijven.

Reacties 4


Stefan Schuman 27 mei, 19:46

Ja tuurlijk kam (wil) ze niks doen gaat alleen om geld eens kijken als zij daar last van had dat ze niet door haar straat kon gaan was zo geregeld het Roermond van toen is niet meer en dat komt dat het alleen nog om geld gaat had het bestuur maar beter op moeten letten van gezonde beurs naar zogoed als bankroet goed gewerkt gemeente Roermond


Theike Futs 27 mei, 22:15

Wat een onzin..."er niks tegen kunnen doen". Je kan bijv. toegangswegen sluiten. Ik weet niet of dat wettelijk mag, maar kom op...jullie als gemeente doen wel vaker dingen die niet mogen. Zeg toch gewoon eerlijk dat je er niks aan wilt doen. Er kwamen ôôk klachten van mensen die klaagden dat ze hun eigen straat niet meer in konden. Tegen hun zou ik willen zeggen... Sluit de hele buurt zelf af door de auto's midden op de weg te parkeren. Als de buurten die aan elkaar grenzen dit doen, kan politie/parkeerwachter er niks tegen doen.


Janneke de Jongh-Vermeulen 28 mei, 07:07

Er is volgens mij genoeg parkeerruimte bij het Outletcenter. Als al die parkeerruimte vol is dan moeten de kopers maar met openbaar vervoer komen. Of zouden er ook mensen bij zijn die wel veel geld in het Outletcenter uit willen geven, maar géén parkeerkosten willen betalen?


AM Smeets 28 mei, 08:50

Wat een onzin om te zeggen dat er niks te doen is aan deze drukte!!!!!
Gewoon betaald testen aan de Nederlandse grenzen,
Namelijk als WIJ naar Duitsland willen moeten wij negatief getest zijn anders geen toegang,
Ben er van overtuigd dat het probleem met deze drukte dan snel is opgelost,
Dus burgemeester dat kan toch niet zo moeilijk zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!