EssilorLuxottica verkoopt winkels voor overname GrandVision

EssilorLuxottica doet winkels in Italië, Nederland en België van de hand. Met deze stap hoopt het Frans-Italiaanse bedrijf dichter bij de overname van GrandVision te komen. Dat meldt persbureau Bloomberg. 

In maart kreeg EssilorLuxottica groen licht van de Europese Commissie voor de overname, op voorwaarde dat beide partijen van enkele winkels afstand zouden doen. In totaal zou het gaan om zo'n 350 winkels. Voor de verkoop heeft de brillengigant zakenbankiers van Mediobanca en Lazard ingehuurd. 

Dat EssilorLuxottica winkels verkoopt, houdt niet automatisch in dat de overname van het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish ook doorgaat. EssilorLuxottica zegt dat GrandVision tijdens de coronapandemie voorwaarden uit het koopcontract heeft geschonden, wat een reden zou zijn om een streep door de overname te zetten.

GrandVision ontkent deze beweringen en denkt dat de overnamepartij hiermee vooral een lagere prijs voor het concern wil afdwingen. Het bedrijf is een arbitrageprocedure gestart in Genève om zo te zorgen dat EssilorLuxottica de overname doorzet.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!