The Body Shop wil in 2023 volledig vegan zijn

The Body Shop wil in 2023 volledig vegan zijn

The Body Shop heeft aangekondigd dat tegen 2023 alle hun producten gecertificeerd zullen zijn door The Vegan Society, dan zal het bedrijf dus honderd procent vegan zijn. Daarmee zet het bedrijf naar eigen zeggen de strijd voor een wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica door. 

Ongeveer zestig procent van de producten die de cosmeticaretailer nu verkoopt zijn al vegan. "De beslissing om honderd procent vegan te gaan is een logische volgende stap voor The Body Shop”, zegt global brand director Lionel Thoreau. “Vegan beauty is een belangrijke volgende stap in de richting van verduurzaming. Samen met het wereldwijde recycling- en navulprogramma in onze winkels maakt dit van The Body Shop de winkel bij uitstek voor klanten die ethisch verantwoord willen leven." 

The Vegan Society is een autoriteit op het gebied van veganisme. Volgens het keurmerk kiest The Body Shop voor een andere aanpak door elk ingrediënt te certificeren, in plaats van alleen het product. "Dit is een echte primeur voor de beautyindustrie en opnieuw laat The Body Shop zien hoe een bedrijf kan bijdragen aan positieve veranderingen voor mens en planeet”, aldus Chantelle Adkins, director of business development bij The Vegan Society.

De cosmeticaketen heeft ook aangekondigd dat het dit jaar ‘Refill Stations’ gaat plaatsen in vijfhonderd van haar winkels over de hele wereld en in 2022 nog een driehonderd. 

Reacties 1


Britt D 4 jun, 08:06

Super!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!