Winnaar/verliezer van de week: EasyToys en New York Pizza

RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: EasyToys en New York Pizza.

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: EasyToys en New York Pizza.

Winnaar: EasyToys
Sexual wellness is in deze tijden een belangrijk thema voor mensen. Althans, dat zegt Eric Idema, ceo van verkoper van seksspeeltjes EasyToys. En voor de mensen die al langer klant waren bij de etailer is een behoefte aan meer hygiëne tussen de lakens zichtbaar. "Hygiëneproducten als toy-cleaners zijn al jaren populair, maar waren nu al helemaal niet meer aan te slepen." Dit alles heeft bijgedragen aan een topjaar voor de webwinkel. De omzet van moederbedrijf EDC Retail bedroeg 65 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van 2019. Het bedrijf kreeg er afgelopen jaar 444 duizend nieuwe klanten bij, een stijging van 123 procent in vergelijking met een jaar eerder. En ook voor dit jaar zijn de vooruitzichten meer dan goed. In het eerste kwartaal groeide de omzet met liefst 95 procent en het heeft er volgens Idema alle schijn van dat 2021 weer een recordjaar wordt. "Seks en seksualiteit worden steeds bespreekbaarder en de drempel om hierin te investeren wordt steeds lager."

Verliezer: New York Pizza
Een maand geleden moesten we bol.com al eens tot verliezer van de week bombarderen nadat duidelijk werd dat 's lands grootste webshop honderdduizenden euro's naar criminelen had overgemaakt door een tamelijk opzichtige phisingmail. Nu heeft pizzaketen New York Pizza te maken met phisingmails, maar dan niet als ontvanger maar als afzender. Althans, dat lijkt zo. Door een hack zijn nu mails in omloop die van de pizzaformule afkomstig lijken te zijn. Oorzaak is een datalek. De hacker heeft daardoor ook namen, bezorgadressen, mailadressen, telefoonnummers, wachtwoorden ontvangen en weet en welke pizza's zijn besteld, maar er zouden geen bankgegevens zijn gelekt. New York Pizza zegt klanten niet op de mail te reageren.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen