Vrees voor verloedering winkelstraten door leegstand

Vrees voor verloedering winkelstraten door leegstand

Door de toenemende leegstand vrezen stadsbestuurders voor verloedering van de bekendere winkelstraten. Dat meldt het Financieele Dagblad

Stadsbestuurders zeggen ‘gigantische omzetverliezen’ te zien, leegstand die in sommige winkelstraten zou oplopen tot veertig procent en ook is er een grote afname van de toeristenstroom. Dat schreef de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure namens de zes grote steden vorige week in een brief aan de Tweede Kamer. 

Vooral in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven neemt de leegstand toe, dat blijkt uit cijfers die de krant opvroeg bij onderzoeksbureau Locatus. In het centrum van Eindhoven staan in juni bijvoorbeeld 9,3 procent van het aantal winkelmeters leeg, waar dat twee jaar eerder 6,1 procent was. In Amsterdam steeg de leegstand in diezelfde periode van 1,4 procent naar 4,8 procent. Het landelijke gemiddelde ligt op 7,5 procent. 

Toekomst van de fysieke winkelstraat
Als er niks aan deze toenemende leegstand wordt gedaan, zal volgens INretail het aantal leegstaande winkelpanden alleen maar toenemen. Daarom bedacht de brancheorganisatie een ‘herstelplan voor de retail’ en stuurde dit naar toenmalig informateur Tjeenk Willink en de huidige informateur Mariëtte Hamer en alle politieke partijen. Met de hoop op verbetering en een nieuw kabinet dat zich meer inzet voor de retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!