Amazon verdacht van vernietigen miljoenen nieuwe producten

Amazon vernietigt in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks miljoenen, vaak nieuwe, producten. Dat blijkt volgens de Britse zender ITV uit een eigen onderzoek bij een dc van het bedrijf in het Schotse Dunfermline. 

De Britse zender heeft met een verborgen camera in het distributiecentrum van Amazon gefilmd en sprak met oud-medewerkers over de vernietigende activiteiten. Een anonieme oud-medewerker verklaart dat in het centrum wekelijks meer dan 100.000 artikelen werden wegbracht naar de stort. Het gaat onder meer over items zoals televisies, laptops en koptelefoons. 

Behalve op de getuigenissen van de medewerkers baseert de zender zich op interne documenten van de webgigant. Op een lijst uit april staan 124.000 producten onder het kopje ‘vernietigen’. In die periode werden slechts 28.000 artikelen voor donatie beschikbaar gesteld. 

Amazon laat in een reactie op de uitzending weten dat het doel is zoveel mogelijk spullen opnieuw te verkopen, te recyclen of te doneren aan goede doelen. Het bedrijf ontkent producten naar de vuilstort te brengen.

Reacties 1


John Eves 22 jun, 11:13

Dat is niet het enige dat er mis is met dit bedrijf..... Snap niet dat mensen hier nog kopen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!