'EssilorLuxottica overweegt moederbedrijf van Pearle en Eye Wish aan te klagen'

Het Frans-Italiaanse concern EssilorLuxottica overweegt om GrandVision, het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish aan te klagen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

EssilorLuxottica en GrandVision bereikten in 2019 een akkoord over een overname. Het moederbedrijf van onder meer Ray-Ban en Oakley zou laatstgenoemde voor 7,2 miljard euro overnemen. Maar GrandVision hield zich niet aan de voorwaarden van het koopcontract. Zo sloot het bedrijf tijdens de coronapandemie winkels en schortte het eenzijdig huurbetalingen op.

Een arbitragehof oordeelde deze week dat EssilorLuxottica zonder kosten onder de deal uit kan. Dat wil niet automatisch zeggen dat de overname van de baan is. EssilorLuxottica meldde dat het 'zijn opties weegt'. Een Italiaanse krant schreef vlak daarna dat het bedrijf probeert zeker een miljard van de prijs af te krijgen. Volgens Reuters is er dus nog een optie: een rechtszaak. EssilorLuxottica zou daarbij uit zijn op een schadevergoeding. De hoogte daarvan is niet bekend.

De twee bedrijven wilden volgens het persbureau niet reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!