Ontslag ‘frauduleuze filiaalmanager’ Lidl houdt stand

Lidl mag de filiaalmanager die er van wordt verdacht 63 duizend euro aan contanten te hebben gestolen ontslaan. Dat maakte de kantonrechter van de Rechtbank Gelderland in Arnhem onlangs bekend. De manager ontkent dat hij iets te maken heeft met de verwijdering van het geld. 

Lidl ontsloeg de manager in maart dit jaar nadat bleek dat er negen sealbags met contact geld waren verdwenen. Het contante kassageld wordt aan het einde van de dag geteld, in afsluitbare plastic zakken gedaan en in een kluis bewaard. Een keer per week wordt dit door een geldkoerier van Brinks opgehaald. 

Volgens de supermarktketen had de man zich niet aan de procedures gehouden en was hij verantwoordelijk voor de verdwijning. Daarnaast verweet Lidl de manager ‘frauduleuze handelingen’ en een ‘leugenachtige verklaring’. De man ontkende en stapte naar de rechter om zijn baan terug te eisen. De kantonrechter oordeelde echter dat Lidl erin was geslaagd de fraude te bewijzen en de manager daarom mocht ontslaan. 

Volgens zijn advocaat overweegt de filiaalmanager een hoger beroep, zo schrijft RTL Nieuws. Lidl heeft verder nog niet gereageerd op de uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!