Amazon opent eerste Nederlandse bezorgcentrum

Amazon opent deze woensdag het eerste bezorgcentrum in Nederland. Het centrum staat bij Schiphol. "We beginnen met enkele honderden pakketjes per dag en de verwachting is dat het al binnen enkele weken om duizenden gaat", zegt regionaal operationeel directeur Karsten Frost tegen De Telegraaf.

Het bezorgcentrum is 8500 vierkante meter groot en zeven dagen per week in bedrijf. Er werkt honderd man personeel en honderd tot 400 bezorgers rijden rond in de nieuwe, zwarte busjes. Vanuit dit bezorgcentrum gaat Amazon bezorgen in Amsterdam, Rotterdam. Den Haag en Utrecht, maar ook in kleinere steden als Haarlem, Alkmaar en Almere.

Met een logistiek centrum in Amsterdam wil Amazon de concurrentie aangaan met Coolblue en bol.com. Thuiswinkel-directeur Marlene ten Ham zei eerder tegen RetailTrends dat deze grote Nederlandse webwinkels niet bang hoeven te zijn voor Amazon. "De e-commercetaart is groot en concurrentie houdt alle partijen scherp", aldus de nieuwe directeur.

Reacties 1


D E 16 jul, 11:00

Ben ik nou de enige die Amazon echt een rotsite vind? Bol.com is zo veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker en de verkopers die actief zijn op het platform ervaar is als betrouwbaarder. Ook qua prijs ontloopt het elkaar niet veel. Geen idee waarom ik voor Amazon zou kiezen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!