Vakbondstemming Amazon moet mogelijk over

De stemming over de oprichting van een vakbondsafdeling bij Amazon in de VS moet over. Dat staat in een advies van een functionaris van de NLRB, een overheidsinstelling die waakt over de correcte toepassing van het arbeidsrecht.

Het gaat om een poging van medewerkers in een distributiecentrum in Bessemer in de staat Alabama om zich bij een vakbond aan te sluiten. Een ruime meerderheid stemde uiteindelijk tegen. Volgens de functionaris zette Amazon personeel onder druk om tegen te stemmen. Binnenkort wordt duidelijk of de stemming inderdaad opnieuw moet plaatsvinden.

Oprichter Jeff Bezos, inmiddels geen ceo meer, erkende in zijn laatste brief aan de aandeelhouders dat Amazon meer oog moet hebben voor het welzijn van het personeel. Hij benadrukte wel dat de situatie bij Amazon niet zo slecht is als sommige nieuwsberichten doen voorkomen. "Onze werknemers worden soms neergezet als desperate souls en robots. Dat klopt niet." Uit onderzoeken van Amazon onder het personeel in distributiecentra blijkt volgens Bezos dat 94 procent van hen vrienden zou aanraden om bij Amazon te komen werken.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!