Snelgroeiende flitsbezorger Gorillas benoemt people officer

Flitsbezorger Gorillas breidt zijn managementteam uit met Deena Fox. Als global chief people officer wordt ze verantwoordelijk voor de bedrijfscultuur en de wereldwijde personeelsstrategie.

Gorillas is in mei vorig jaar opgericht in Berlijn en heeft inmiddels meer dan tienduizend medewerkers. Die snelle groei gaat gepaard met kritiek op het reilen en zeilen bij de flitsbezorger, vooral in Duitsland. Zo legden fietskoeriers in Berlijn het werk neer uit protest tegen het ontslag van een collega die te laat op zijn werk was verschenen. Ook klaagden koeriers over de hoge werkdruk en voelden ze zich niet veilig.

Fox, die verantwoordelijk was voor het personeelsbeleid bij Hugo Boss, Jet en Oscar Health, moet Gorillas in rustiger vaarwater brengen. Ze zal als lid van de raad van bestuur rechtstreeks aan oprichter en ceo Kagan Sümer rapporteren.

Gorillas is inmiddels actief in 55 steden, in negen landen. In Nederland rijden de fietskoeriers rond in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Binnen tien minuten staan ze aan de deur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!