Jumbo-caissière terecht ontslagen wegens diefstal

Een Jumbo-caissière die een verloren armband heeft gestolen, is terecht op staande voet ontslagen. Zij moet vijfduizend euro aan schadevergoedingen betalen, zo stelt de Rotterdamse kantonrechter. Quote meldde dit als eerste.

De armband van het merk Buddha to Buddha heeft een waarde van 268 euro. Een klant had deze in de winkel verloren. De armband was door een collega bij de caissière ingeleverd, die deze in het kastje van gevonden voorwerpen had gelegd. De volgende ochtend bleek het sieraad echter verdwenen. 

Uit beelden van de beveiligingscamera's is te zien dat de kassamedewerker tegen het einde van haar dienst iets uit het betreffende kastje had gehaald en in haar broekzak stak. Andere werknemers openden het kastje alleen om er zegelboekjes uit te halen. 

De caissière had geen verklaring voor wat ze uit het kastje haalde en is daardoor op staande voet ontslagen. Ze ontkent tegen de kantonrechter dat zij de armband heeft gestolen. Daarnaast eist ze haar baan terug, een betaling van het achterstallige salaris en, als ze haar baan niet terug zou krijgen, een ontslagpremie van ruim 117 duizend euro. 

Flinke rekening
Volgens de rechter is het ontslag echter terecht. De medewerkster wist wederom geen overtuigende verklaring te geven voor wat ze dan wel uit het kastje had gepakt. Ze moet de armband vergoeden. Ook de kosten voor het recherchebureau dat de verdwijning onderzocht zijn voor haar rekening, evenals 15 euro voor een bloemetje voor de betreffende klant.

Daarbovenop komt nog een gefixeerde schadevergoeding van tweeduizend euro die werknemers kunnen claimen als ze een personeelslid direct ontslaan. Tel daar duizend euro proceskosten bij en op het bordje van de caissière ligt een totale schadevergoeding van vijfduizend euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!