Swapfiets duikt wederom diep in het rood

Swapfiets heeft over 2020 een verlies van 14,7 miljoen euro geschreven. Het verlies is daarmee teruggelopen ten opzichte van 2019, toen het fietsverhuurbedrijf 19,3 miljoen in het rood noteerde. Dat blijkt uit cijfers die in handen zijn van het FD.

De omzet is afgelopen jaar met bijna zeventig procent toegenomen naar 38,7 miljoen euro. Hoewel het bedrijf tussen 2018 en 2020 een totaal verlies van 45 miljoen euro heeft gedraaid, staat investeerder Pon nog volledig achter Swapfiets' groeistrategie, stelt een woordvoerder van het bedrijf. 

"Het bedrijf investeert vol in zijn netwerk en productenaanbod. Daar ligt komende jaren de focus op", aldus de woordvoerder. Swapfiets breidde afgelopen jaar onder meer uit naar Milaan, Parijs en Londen. Ook Barcelona en Wenen werden toegevoegd, evenals Lyon, Nantes, Straatsburg en Toulouse. De fietsverhuurder, herkenbaar aan zijn blauwe banden, is nu actief in 55 steden.

Swapfiets heeft sinds maart dit jaar een nieuwe ceo. Marc de Vries neemt het stokje over van medeoprichter Steven Uitentuis. De medeoprichter legde zijn rol neer omdat zijn functie in korte tijd was veranderd van ondernemer naar bestuurder. "Een rol waarin ik steeds meer op afstand kom te staan en waar ik minder plezier en ervaring in heb."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!