Pizza Hut zet AI in voor 'weerbestendige' pizza’s

De Amerikaanse pizzaketen Pizza Hut gaat kunstmatige intelligentie gebruiken om klanten op basis van hun locatie en het huidige weer pizza’s aan te raden. Dat laat de datadirecteur weten tegenover techsite VentureBeat.

De AI is nog volop in ontwikkeling zegt hij tegen de site. Uiteindelijk is het doel om het klantgedrag, informatie over de woonplaats van de klant, wie de klant is en het lokale weer zo te gebruiken om een ‘relevante aanbeveling’ te doen. 

Wat voor soort pizza bij welk weer wordt aangeboden, wordt niet duidelijk uit het interview. Verder laat de datadirecteur weten geen bestaande AI-tool te gebruiken, maar zelf bezig te zijn met de ontwikkeling van AI dat speciaal en alleen voor Pizza Hut is. 

Reacties 1


Jan Janssen 12 aug, 10:46

Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat mijn keuze voor een bepaalde pizza bepaald zou worden door de plek waar ik me bevind of het weer. Je kunt de hele wereld dood analyseren met dit soort flauwekul. Als men dan toch geld of tijd teveel heeft zijn er wel zinnigere invullingen te bedenken lijkt me.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!