New York Pizza koopt Duitse branchegenoot

New York Pizza neemt de Duitse pizzaketen Stückwerk over. De Nederlandse formule wil binnen afzienbare tijd een van de grote spelers in Duitsland worden.

Met de overname krijgt New York Pizza 32 pizzazaken bij onze oosterburen in handen. Er komt een lokaal kantoor in Duitsland dat geleid wordt door managing director Karsten Freigang. Hij was eerder onder meer ceo van de Duitse tak van Domino’s Pizza.

New York Pizza opende in 2014 al eens een vestiging in Duitsland, maar wist daar nooit echt verder te groeien. Afgelopen december opende de keten voor het eerst een winkel in België en daar mikt de formule op tien filialen.

De van oorsprong Amsterdamse pizzaketen is sinds juni in handen van het Noorse Orkla. In Nederland zijn er zo’n 230 franchisevestigingen. Het afgelopen jaar draaide New York Pizza een omzet van 54,7 miljoen euro en een ebitda van 12,7 miljoen euro.

Reacties 1


Bert Ysfogel 1 sep, 16:43

De omzet van Black Tomato Holding (de houdstermaatschappij van New York Pizza) was in 2019 51,4 miljoen euro en daarop werd een nettowinst gemaakt van 4 miljoen euro. De omzet betrof de vergoeding die franchisenemers betalen én de productie plus verkoop van pizzadeeg, aan onder meer franchisenemers.

De omzet steeg afgelopen jaar met circa 20 procent. Een precies cijfer wil Geurtsen niet noemen, maar die toename is ten opzichte van de omzet van 'ruim 100 miljoen euro' in 2019.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!