E-commerce scaleup Dwarfs haalt dertig miljoen op

Dwarfs, een Nederlandse startup die succesvolle webwinkels overneemt, heeft nieuw kapitaal aangetrokken. De zogenoemde e-commerce scaleup heeft met investeringsfirma North Wall Capital een akkoord bereikt over een schuldfinanciering van dertig miljoen euro.

Het geld wordt gebruikt om nieuwe acquisities te financieren. Zo worden er per direct vier webshops binnen lifestyle en woninginrichting ingelijfd. Het gaat om Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen. De eerste drie verkopen slaapkamerartikelen, de laatste snijplanken en spatschermen.

Dwarfs kondigde in mei aan de komende jaren twintig webshops in binnen- en buitenland te willen overnemen. De scaleup richt zich op partijen met een omzet tussen vijfhonderdduizend en twintig miljoen euro die succesvol zijn op Amazon. Inmiddels is Dwarfs na vijf overnames goed voor een jaaromzet van elf miljoen euro.

Dwarfs heeft zijn groeiverwachtingen naar boven bijgesteld, zegt medeoprichter Demian Beenakker. Het aanbod van e-commercebedrijven is volgens hem groot en het lukt sneller dan verwacht om tot overnames te komen. “Tegelijkertijd zien we op de kapitaalmarkten, vooral in de UK en Noord-Amerika, grote interesse om onze activiteiten te financieren en extra kapitaal te verstrekken.”

RetailTrends sprak in mei uitgebreid met de Dwarfs-oprichters over de ambitieuze plannen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!