Mensenrechtenorganisatie klaagt Duitse retailers aan vanwege Oeigoerenkwestie

Mensenrechtenorganisatie ECCHR klaagt verschillende Duitse retailers aan vanwege dwangarbeid in China. Ze zouden geprofiteerd hebben van dwangarbeid door de Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang. 

Onder deze groep retailers bevinden zich Aldi, Lidl, C&A en Hugo Boss. "Het is onaanvaardbaar dat Europese regeringen China bekritiseren wegens mensenrechtenschendingen, terwijl Europese bedrijven mogelijk profiteren van de uitbuiting van de Oeigoerse bevolking", aldus Miriam Saage-Maass van het ECCHR.

Lidl laat tegenover persbureau Reuters weten dat de beschuldigingen tegen het bedrijf zijn gebaseerd 'op oude leverancierslijsten en dat ze betrekking hebben op eerdere bestellingen of perioden.' Het bedrijf zegt een 'zero tolerance'-beleid te hebben ten aanzien van dwangarbeid en kinderarbeid.

Ook Hugo Boss zegt niet geprofiteerd te hebben van dwangarbeid. “We gaan ervan uit dat onze waarden en normen zijn nageleefd bij de vervaardiging van onze goederen en dat er geen wettelijke overtredingen zijn. We verwerpen daarom alle beschuldigingen van ECCHR.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!