Marks & Spencer sluit elf winkels in Frankrijk

Marks & Spencer sluit elf winkels in Frankrijk, vooral in Parijs. Door de Brexit lukt het de Britse warenhuisketen niet om verse en gekoelde producten in de winkel te krijgen.

Vrachtwagens lopen door controles grote vertragingen op. Versproducten, zoals sandwiches, worden daardoor onverkoopbaar. Britse media meldden eerder deze week dat Marks & Spencer daarom een deel van de winkels zou willen sluiten. Donderdag kwam de warenhuisketen met de bevestiging.

"Marks & Spencer heeft een lange geschiedenis in het bedienen van klanten in Frankrijk en dit is geen beslissing die wij of onze partner SFH lichtvaardig hebben genomen", zegt Paul Friston, algemeen directeur van M&S International. "Maar zoals de zaken er vandaag de dag voor staan, maken de problemen in de supplychain na het vertrek van het VK uit de Europese Unie het ons nu bijna onmogelijk om verse en gekoelde producten aan klanten te leveren volgens de hoge normen die ze verwachten. Dat resulteert in een voortdurende impact op de prestaties van ons bedrijf."

Marks & Spencer gaat wel door met de negen winkels op vliegvelden en treinstations in Frankrijk. Samen met partner Lagardère Travel Retail bekijkt de keten hoe deze vestigingen succesvol kunnen blijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!