Franchisers Eye Wish lopen blauwtje

De franchisers van optiekketen Eye Wish die naar de rechter zijn gestapt over de afsplitsing van winkels moeten hun verzet staken. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald, meldt De Telegraaf. 

De franchisers willen financiële zekerheid van de Brilmij Groep, onderdeel van moederbedrijf GrandVision. Maar volgens de rechter zijn de vorderingen van de franchisers ongegrond en niet concreet genoeg. 

Het gaat om de Eye Wish Franchisenemers Vereniging, die 61 winkels vertegenwoordigt. Deze franchisers worden afgesplitst van GrandVision. Volgens de advocaat is de groep franchisers bezorgd over hun toekomst. 

De advocaat van de Brilmij Groep zegt dat de franchisers de zaak vooral aanspanden om een betere onderhandelingspositie te krijgen. “Dit is gewoon een misplaatste poging om de afstoting te dwarsbomen.”

In totaal waren er slechts drie franchisers aanwezig tijdens de zitting. Ze wilden niet met hun naam in de krant. „Dat kan moeilijkheden opleveren met het hoofdkantoor, dus laten we het maar niet doen.” Ondanks de uitspraak hopen ze dat de rechtszaak ertoe heeft geleid dat ze serieuzer worden genomen door de Brilmij Groep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!