Retailers sterk verdeeld over coronasteun overheid

Ruim een kwart van de retailers voelde zich tijdens de coronacrisis weinig tot niet gesteund door de overheid. Een even groot deel ervaarde de steun juist als sterk tot heel sterk. Dat blijkt uit het onderzoek Impact van de coronacrisis van RetailTrends, een peiling onder 125 Nederlandse retailers.

Op de vraag in hoeverre retailers zich gesteund voelden door de overheid antwoordt tien procent ‘heel weinig’ en zestien procent ‘weinig’. Aan de andere kant zegt vier procent ‘heel sterk’ steun te hebben ervaren en 22 procent ‘sterk’. De rest van de respondenten beoordeelt de mate van overheidssteun als ‘gemiddeld’.

Van de retailers die zich weinig tot niet gesteund voelen door de overheid, haalt het gros zijn omzet voornamelijk uit fysieke winkels en slechts voor een klein gedeelte uit online. E-commercespelers sponnen veelal garen bij de crisis en hadden daardoor minder behoefte aan een duwtje in de rug.

De ontevredenheid komt voor een deel voort uit onduidelijkheid over de NOW-steun. “Tot op heden is het niet duidelijk of we het geld mogen houden”, zegt managing director Erwin Rutten van Takko daarover. De modeketen heeft het geld voor de zekerheid maar apart gehouden.

Het complete onderzoek staat in het septembernummer van RetailTrends en is hier digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier.

Reacties 1


Edward Hölsken 20 sep, 10:55

We missen volgens mij de legenda's bij deze infographic. Er zijn meerdere grafiekjes en meerdere kleuren door elkaar gebruikt. Maar het is niet precies duidelijk wat wat is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!